Petkov namig za kosilo: Testenine v paradižnikovi omaki s slaniki in čebulo

Omaka s krepkim okusom po ribi. Ravno prav za petkovo kosilo. Priprava traja okoli 5, čas kuhanja pa 20 minut

Objavljeno
19. oktober 2016 00.19
TESTENINE
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400 g testenin
  • 6 filejev atlantskega sleda
  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • sol
  • oljčno olje
  • 2 pločevinki vloženega paradižnika 
  • peteršilj

 

Priprava:

  1. Čebulo in korenje narežemo, stresemo v širšo posodo, dodamo oljčno olje in pražimo 3 minute. 
  2. Dodamo vložen paradižnik in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut. 
  3. Velik lonec vode pristavimo.
  4. Posebej v ponvi na manjši količini olja popečemo slanikove fileje. Pečene fileje slanikov vstavimo v omako in kuhamo dalje 5 minut. Pri tem se ribje meso skoraj razpusti, omaka pridobi krepak okus po ribi in zaradi čebule nekoliko sladkast pridih. Po okusu solimo.
  5. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
  6. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, in krepko premešamo.
  7. Jed potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo z zeljno solato.