Petkov namig za kosilo: Testenine v smetanovi omaki z lososom

Okusno. Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: 10 minut. Dober tek!
Objavljeno
20. april 2018 14.19
Posodobljeno
20. april 2018 18.02
Testenine v smetanovi omaki z lososom. FOTO: Krištof Koman
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400-500 g testenin
  • večji por
  • oljčno olje
  • 500 g fileja svežega lososa brez kosti
  • 4-5 dl sladke smetane
  • sol, poper
  • eko limona
Priprava:
  1. Najprej spečemo lososa v ponvi in pečenega preložimo na krožnik.
  2. V velik lonec nalijemo vodo, v krop stresemo sol in testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano v navodilih na embalaži.
  3. Por narežemo in stresemo v ponev. Dolijemo olje in por na hitro popražimo. Prilijemo smetano, jo začinimo z lupinico limone in počasi kuhamo naprej.
  4. Lososu odstranimo kožo, kosti in ga razkosamo, koščke pa vmešamo v omako.
  5. Kuhane testenine damo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, začinimo, premešamo in takoj ponudimo z veliko skledo solate iz endivije, radiča, začinjeno z bučnim oljem.
Naredimo vnaprej: Skuhajte omako, to vsekakor. Testenine pa so najboljše pravkar pripravljene.
Različica: No, za silo bi šlo tudi z vloženim lososom iz pločevinke.

Priporočamo še: Jagodna pita z grškim jogurtom