Petkov namig za kosilo: Zapečen koromač

Hitra in preprosta priprava, odličen okus. Poskusite! Priprava vam bo vzela 5, 
čas peke pa 10 minut. Pa dober tek!
Objavljeno
15. januar 2016 15.26
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 večji koromači
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • kozarček izkoščičenih črnih oljk
  • 150 g poltrdega sira, ki se dobro topi


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 180-200 stopinj.
  2. Koromač očistimo, liste prihranimo za okras, korene pa narežemo na večje kose. Stresemo jih v lonec, prilijemo vodo do polovice, rahlo solimo in pristavimo. Ko zavre, pokrito kuhamo 2 minuti, da se koromač napol zmehča.
  3. V model naložimo koromač, prilijemo smetano.
  4. Izkoščičene oljke narežemo, sir pa naribamo in oboje potresemo po koromaču.
  5. Postavimo v segreto pečico za 10 minut, da se hrustljavo zapeče. Okrasimo s prihranjenim koromačevim zelenjem.


Namig: Ponudimo po bučni juhi kot prilogo k ribi s solato in kruhom.