Petkov namig za kosilo: Zapečen koromač

Hitra in preprosta priprava, odličen okus. Poskusite! Priprava vam bo vzela 5, 
čas peke pa 10 minut. Pa dober tek!

Fri, 22.01.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli? Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 4 večji koromači
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • kozarček izkoščičenih črnih oljk
  • 150 g poltrdega sira, ki se dobro topi


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 180-200 stopinj.
  2. Koromač očistimo, liste prihranimo za okras, korene pa narežemo na večje kose. Stresemo jih v lonec, prilijemo vodo do polovice, rahlo solimo in pristavimo. Ko zavre, pokrito kuhamo 2 minuti, da se koromač napol zmehča.
  3. V model naložimo koromač, prilijemo smetano.
  4. Izkoščičene oljke narežemo, sir pa naribamo in oboje potresemo po koromaču.
  5. Postavimo v segreto pečico za 10 minut, da se hrustljavo zapeče. Okrasimo s prihranjenim koromačevim zelenjem.


Namig: Ponudimo po bučni juhi kot prilogo k ribi s solato in kruhom.

Prijavi sovražni govor