Petkov namig za kosilo: Jogurtovi ocvrtki

»Slane miške«; 
priprava 3 minute, 
počitek 30 minut, čas cvrtja

Objavljeno
07. julij 2014 09.40
Posodobljeno
11. julij 2014 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Sestavine:

250 g jogurta

jajce

150 g moke

2 žlici parmezana

sol, olje za cvrtje

 

Priprava:

1. Parmezan naribamo v posodo.

2. Dodamo jogurt, moko in sol ter gladko zmešamo v testo. Pustimo ga počivati in nabrekati pol ure, lahko pa tudi čez noč.

3. V široko kozico, primerno za cvrtje, nalijemo olje ali drugo primerno maščobo in segrejemo na 170 stopinj.

4. Spočito testo zajemamo z žlico in ga ocvremo v vročem olju. Ocvrtke odcedimo na papirnatih brisačah.

5. Najprej ponudimo fižolovo juho s popečenimi kruhovimi kockami, potem ocvrtke z dušenimi bučkami in korenjem z veliko česna. Ne bo odveč tudi kakšna skleda osvežilne zelene solate z vloženo koruzo.

Koristen nasvet: Najprej naredimo preizkus. Če se ocvrtki preveč razlezejo v olju, dodamo še žlico moke ali zdroba. Vendar nikar pretiravati z moko!

Različica: Testo zgostimo z več sira, obogatimo s koščki oljk ...