Sestavine:
250 g jogurta
jajce
150 g moke
2 žlici parmezana
sol, olje za cvrtje
Priprava:
1. Parmezan naribamo v posodo.
2. Dodamo jogurt, moko in sol ter gladko zmešamo v testo. Pustimo ga počivati in nabrekati pol ure, lahko pa tudi čez noč.
3. V široko kozico, primerno za cvrtje, nalijemo olje ali drugo primerno maščobo in segrejemo na 170 stopinj.
4. Spočito testo zajemamo z žlico in ga ocvremo v vročem olju. Ocvrtke odcedimo na papirnatih brisačah.
5. Najprej ponudimo fižolovo juho s popečenimi kruhovimi kockami, potem ocvrtke z dušenimi bučkami in korenjem z veliko česna. Ne bo odveč tudi kakšna skleda osvežilne zelene solate z vloženo koruzo.
Koristen nasvet: Najprej naredimo preizkus. Če se ocvrtki preveč razlezejo v olju, dodamo še žlico moke ali zdroba. Vendar nikar pretiravati z moko!
Različica: Testo zgostimo z več sira, obogatimo s koščki oljk ...