- 2 breskvi
- 5 marelic
- po 2 pesti malin, robidnic, ribeza
- drugo sezonsko sadje po lastni izbiri (npr. melona, lubenica, hruške)
- 3 dl sadnega soka
- 1 steklenica otroške ali prave penine
- 2 dl sladke smetane ali 1l vanilijevega sladoleda
- 100 g čokolade ali čokoladnih piškotov
Priprava:
- Narežemo sadje in očistimo, naložimo v skledo, prelijemo s sadnim sokom. Če imamo čas,
- skledo pokrijemo in pospravimo v hladilnik za pol ure, da se dobro ohladi.
- Sladko smetano stepemo, po okusu sladkamo.
- Sadje s sokom naložimo v kozarce, na vrh damo kupček stepene smetane ali kepico
- sladoleda, košček čokolade ali piškota in ob strani prilijemo ohlajeno (otroško) penino.
- Takoj ponudimo po gobovi rižoti in kumarični solati.