Polet O2: Kako nezdravo hrano spremeniti v zdravo?

V prejšnjem zapisu smo s spremembo ene sestavine »pozdravili« vročo čokolado in vaflje, tokrat bomo sta na vrsti pire krompir in chili con carne.

Objavljeno
01. marec 2016 13.18
Luka Štucin
Luka Štucin

Hrana za dušo ali t.i. comfort food ne sme biti naša sovražnica, saj potrebujemo le majhne spremembe in prilagoditve, da jedi, ki sicer veljajo za nezdrave, spremenimo v precej bolj koristne, ki nam obenem dajo dovolj energije, ne zasičijo telesa in ne kopičijo maščobe v našem trebuščku.

Visoko kalorično in mastno hrano smo pod drobnogled vzeli z nutricionistko Sarah Koszyk, ustanoviteljico svetovalnice za zdravo prehrano v San Franciscu, ki nosi ime Family. Food. Fiesta. Z nadomeščanjem posameznih sestavin smo sestavili seznam desetih nezdravih jedi, ki smo jih s spremembami spremenili v jedi primerne za vrhunske športnike in rekreativce.

Kako »pozdraviti« pire krompir in chili con carne, da bosta pridobila pridevnik »zdrava«, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!