Poletov recept: Kubanski sendvič

Perfekten recept za mrzle januarske dni, v poštev pa pride predvsem, ko nakopičite nekaj ostankov nedeljskega kosila.

Objavljeno
06. januar 2016 14.47
Luka Štucin
Luka Štucin

Po praznovanju novega leta smo se mnogi znašli v kuhinji z obilico ostankov od večera poprej. Najlažje in obenem najbolj neodgovorno bi bilo ostanke zalučati v smeti in si pripraviti novo kosilo ali večerjo.  Osebno mi je ostalo kar nekaj svinjine, ki je bila pripravljena na različne načine, nekaj sem jo imel še surove. Popolno za kubanski sendvič!

Kubanski sendvič se je množično populariziral na Floridi, kjer ga poznajo v obliki pečene svinjine, šunke, kumaric, gorčice in švicarskega sira, močno stisnjenega med dva kosa kruha ali štručke in zapečenega do zlatega. Čeprav gre za izjemno enostaven recept, tem sendvičem ne manjka okusa in energije, kar pomeni, da predstavljajo krasno malico na poti, ali pa večerjo po težkem dnevu v službi. Recept lahko prilagajate po svojih željah, predvsem kar se tiče izbire mesa in sira. Ne pozabite, za perfekten kubanski sendvič priporočamo močnejšo gorčico, po možnosti tisto, živo rumeno, saj veste, da se izognemo reklami.

Recept za kubanski sendvič dobite na tej povezavi spletnega rekreacijskega mesta Polet.si!