Poletov recept: Popraznični zajtrk

Po večdnevnem prazničnem prenažiranju s hrano je pomembno, da telesu damo dovolj energije in ga pri tem ne preobremenimo.

Objavljeno
29. december 2015 11.05
Luka Štucin
Luka Štucin
»Če ste se odločili, da bo vaš varnostni ventil za novoletno obdobje štetje kalorij, to po mnenju psihologov ni najboljša ideja. Raziskave kažejo, da nas to utruja, a ne samo to, našemu odnosu do hrane doda še tančico otožnosti. Kar ni najboljša popotnica za čas, ko naj bi se s kančkom vedrine ozrli tudi na svoje napake v preteklem letu in se z optimizmom lotili novega.«

Takole je v nedavnem zapisu o štetju kalorij in novoletnih dietah zapisala naša dežurna zdravnica dr. Nada Rotovnik Kozjek. Da se z optimizmom lotimo novega dne, kaj šele leta, je treba s hrano preobremenjeno telo malce pocrkljati z zajtrkom, ki je sicer skromen, a poln energije.

Recept za popraznični zajtrk dobite na tej povezavi spletnega rekreacijskega mesta Polet.si!