Poletov recept: Pregrešna pašta s kraljico morja

Čeprav v naslovu pišemo o pregrešni pašti s tunino, je ta recept daleč od pregrehe, le tako prekleto dober je.

Objavljeno
25. januar 2016 12.40
Luka Štucin
Luka Štucin
Za nekatere so se božični prazniki prevesili iz novega leta tudi v mesec januar, ko spet praznujemo in temu primerno polnimo naše želodčke. Sam sem prepričan, da bom proslavljal 8. Februarja, ne samo zaradi največjega slovenskega pesnika, ki nam je prigaral državni praznik, ampak tudi zaradi kitajskega novega leta, pač, vsak izgovor za pregreho je v mojem svetu več kot dobrodošel. Kolega je naredil 10 sklec? Super, proslavimo.

No, enkrat se nam mora ustaviti in takrat je treba počasi poseči po nečem lažjem. Takrat pride na vrsto pašta s tunino, brez parmezana, kajpak. To me popelje v čas svojega drugega obiska Sicilije in mesteca Trapani, kjer so »izumili« vse vrste testenin s produkti morske kraljice, tune, vsaj tako ji pravijo v tem pristaniškem mestu na zahodu Sicilije, pa čeprav je njihova kuhinja močno prepletena z arabsko.

Najboljša pašta s tuno je najmanj zakomplicirana, tako da bomo opravili v manj kot 15 minutah.

Recept za čudovito 15-minutno tunino pašto po vzoru sicilijanske kuhinje, si prepišite na tej povezavi spletne strani Polet O2!