Poletov recept: Ulična hrana po tajsko

Pad Thai je najbolj priljubljena jed daljnega vzhoda, sinonim za ulično hrano in hitrost v kuhinji. Enostavno in okusno.

Objavljeno
15. februar 2016 13.34
Luka Štucin
Luka Štucin
Tajska je ena izmed zibelk ulične hrane daljnega vzhoda in pad thai, ki je na popularnosti ogromno pridobil po drugi svetovni vojni, ko je sicer dežela riža to jed uvrstila na seznam narodnih jedi in skušala povečati izvoz svojih produktov, med njimi tudi glavne sestavine te jedi - riževih rezancev. CNN je nedavno to jed uvrstil na peto mesto najokusnejših svetovnih jedi, pad thai pa obenem predstavlja najbolj popularno svetovno jed izven meja Tajske. Pripravimo ga lahko z rakci, piščancem, govedino in svinjino, slogan te jedi pa obsega besede hitro, drzno, okusno.

Naša verzija recepta je s piščancem, priprava vam ne bo vzela več kot pol ure, le kakšen večji supermarket boste morali obiskati, da boste dobili vse sestavine. Naj vas število sestavin ne prestraši, saj morate le redke narezati ali sesekljati, vse ostale preprosto vržete v veliko ponev.

Recept za pad thai, nacionalno tajsko jed, si prepišite na tej povezavi spletne strani Polet O2!