Poletov recept: Umazana rižota

Najlepša stvar rižote je, da jo lahko pripravimo na milijon načinov. Tokrat smo izbrali najbolj umazanega, a morda najbolj okusnega.
Objavljeno
21. marec 2016 12.06
Luka Štucin
Luka Štucin
Najlepša stvar rižote je, da jo lahko pripravimo na milijon načinov. Ena najpomembnejših stvari pri pripravi dobre rižote nima z jedjo neke neposredne povezave. Goveja ali piščančja jušna osnova sta pač nekaj, kar mora imeti vsak dokaj resen domači kuhar v svojem zamrzovalniku. Če vaši stari starši ali starši pripravijo zlobno govejo ali piščančjo juho, jih prosite za malo čistega, s to tekočino bogov bo vaša rižota dosegla povsem nov nivo »okusnosti«.

Zakaj smo tokratno rižoto oklicali za umazano? Ker bomo v njo vrgli ogromno sestavin, ki mogoče po mnenju nekaterih ne pašejo ravno najbolj skupaj, obenem pa sproščajo ogromno okusa in počasno prehranjevanje zna postati težava, zato se lahko umažete tudi vi. Poleg dobre jušne osnove sta temelja tega recepta še sveža klobasa in domača panceta. Brez njiju v sveži in domači obliki pač ne gre.

Recept za umazano dobro rižoto si prepišite in okusite na tej povezavi spletnega mesta Polet O2!