Poletov recept: Umazana rižota

Najlepša stvar rižote je, da jo lahko pripravimo na milijon načinov. Tokrat smo izbrali najbolj umazanega, a morda najbolj okusnega.

tor, 22.03.2016, 10:00

Najlepša stvar rižote je, da jo lahko pripravimo na milijon načinov. Ena najpomembnejših stvari pri pripravi dobre rižote nima z jedjo neke neposredne povezave. Goveja ali piščančja jušna osnova sta pač nekaj, kar mora imeti vsak dokaj resen domači kuhar v svojem zamrzovalniku. Če vaši stari starši ali starši pripravijo zlobno govejo ali piščančjo juho, jih prosite za malo čistega, s to tekočino bogov bo vaša rižota dosegla povsem nov nivo »okusnosti«.

Zakaj smo tokratno rižoto oklicali za umazano? Ker bomo v njo vrgli ogromno sestavin, ki mogoče po mnenju nekaterih ne pašejo ravno najbolj skupaj, obenem pa sproščajo ogromno okusa in počasno prehranjevanje zna postati težava, zato se lahko umažete tudi vi. Poleg dobre jušne osnove sta temelja tega recepta še sveža klobasa in domača panceta. Brez njiju v sveži in domači obliki pač ne gre.

Recept za umazano dobro rižoto si prepišite in okusite na tej povezavi spletnega mesta Polet O2!

Povezane novice

Poletov recept: Ulična hrana po tajsko
16. februar ob 09:00
Pad Thai je najbolj priljubljena jed daljnega vzhoda, sinonim za ulično hrano in hitrost v kuhinji. Enostavno in okusno.
Prijavi sovražni govor