- 300 g ajdove kaše
- 250 g svežih ali zamrznjenih gob ali 25 g suhih, ki jih namočimo za 10 minut
- vejica rožmarina, majaron, poper, sol
- 2 dl smetane za kuhanje
- večja čebula
- maslo
- voda ali jušna osnova
Priprava:
- Gobe tanko narežemo in v ponvi na maslu popečemo. Stresemo jih na krožnik in prihranimo.
- Čebulo narežemo, stresemo v ponev in popražimo, po potrebi dodamo maščobo.
- Medtem drobno narežemo rožmarin, timijan osmukamo in stresemo v ponev ter skupaj s čebulo res na kratko opražimo.
- Ajdovo kašo na rešetu oplaknemo, stresemo v ponev na čebulo in prilijemo zajemalko vode ali jušne osnove.
- Ko voda izpari, dolijemo smetano in novo zajemalko tekočine. Kuhamo naprej. Po potrebi proti koncu dolijemo še malo tekočine. Nekje na polovici vmešamo gobice.
- Solimo, popramo, začinimo z majaronom in ponudimo s skledo endivije s kuhanim fižolom.