Ponedeljkov namig za kosilo: Ajdova kaša z gobicami

Jed, ki se je nikoli ne naveličamo. Priprava vam bo vzela 5 minut, še 15 minut pa se bo kaša kuhala. Pa dober tek!

Objavljeno
05. februar 2016 15.27
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 300 g ajdove kaše
  • 250 g svežih ali zamrznjenih gob ali 25 g suhih, ki jih namočimo za 10 minut
  • vejica rožmarina, majaron, poper, sol
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • večja čebula
  • maslo
  • voda ali jušna osnova


Priprava:

  1. Gobe tanko narežemo in v ponvi na maslu popečemo. Stresemo jih na krožnik in prihranimo.
  2. Čebulo narežemo, stresemo v ponev in popražimo, po potrebi dodamo maščobo.
  3. Medtem drobno narežemo rožmarin, timijan osmukamo in stresemo v ponev ter skupaj s čebulo res na kratko opražimo.
  4. Ajdovo kašo na rešetu oplaknemo, stresemo v ponev na čebulo in prilijemo zajemalko vode ali jušne osnove.
  5. Ko voda izpari, dolijemo smetano in novo zajemalko tekočine. Kuhamo naprej. Po potrebi proti koncu dolijemo še malo tekočine. Nekje na polovici vmešamo gobice.
  6. Solimo, popramo, začinimo z majaronom in ponudimo s skledo endivije s kuhanim fižolom.