Ponedeljkov namig za kosilo: Enolončnica z rdečo lečo

Lupino čebule prihranite za pirhe. V liter vode in 2 žlici kisa, boste za barvanje jajčk potrebovali 3 polne pesti lupin. Priprava enolončnice vam bo vzela 5 minut, čas kuhanja pa 15 minut.

Mon, 21.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

 


Sestavine:

  • 250 g rdeče leče
  • velika rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • žlica karija
  • košček suhega feferona (čili) po okusu
  • pločevinka vloženega paradižnikovega pireja
  • 1,5 litra zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 2 večja korenčka
  • 3 žlice oljčnega olja, sol, poper
  • nekaj žlic kisle smetane
Priprava:
  1. Najprej narežemo čebulo in korenje. Stresemo v lonec in na malo olja popražimo.
  2. Dodamo kari, sesekljan feferon in strt česen, počakamo, da zadiši, nato prilijemo paradižnik in pritresemo rdečo lečo.
  3. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo, zavremo in pokrito kuhamo na zmernem ognju 15 minut. Večkrat premešamo.
  4. Na koncu solimo, popramo po okusu in po želji dodamo kislo smetano.
  5. Po enolončnici ponudimo sadno solato in piškot.

Prijavi sovražni govor