- 250 g rdeče leče
- velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- žlica karija
- košček suhega feferona (čili) po okusu
- pločevinka vloženega paradižnikovega pireja
- 1,5 litra zelenjavne jušne osnove ali vode
- 2 večja korenčka
- 3 žlice oljčnega olja, sol, poper
- nekaj žlic kisle smetane
- Najprej narežemo čebulo in korenje. Stresemo v lonec in na malo olja popražimo.
- Dodamo kari, sesekljan feferon in strt česen, počakamo, da zadiši, nato prilijemo paradižnik in pritresemo rdečo lečo.
- Zalijemo z jušno osnovo ali vodo, zavremo in pokrito kuhamo na zmernem ognju 15 minut. Večkrat premešamo.
- Na koncu solimo, popramo po okusu in po želji dodamo kislo smetano.
- Po enolončnici ponudimo sadno solato in piškot.