Ponedeljkov namig za kosilo: Jušni cmočki z bučnimi semeni in bučnim oljem

Malo posebna jušna zakuha; priprava 30 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
03. november 2014 09.14
CMOČKI Z BUČNIMI SEMENI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

60 g bučnih semen

60 g masla

jajce

50 g moke

50 g krušnih drobtin

3 žlice mleka

2 žlici bučnega olja

sol, poper

 

Priprava:

Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča.

Medtem bučna semena drobno sesekljamo.

V posodo damo razmehčano maslo, jajce, bučna semena, moko, drobtine, mleko, sol, poper in bučno olje ter vse z mešalnikom gladko premešamo. Zmes pustimo počivati na hladnem 20 minut. To lahko naredimo že zjutraj.

Iz spočite zmesi oblikujemo cmočke in jih zakuhamo v bistro zelenjavno ali govejo juho. Kuhamo nad šibkim ognjem 10–15 minut.

Po juhi ponudimo bogato solato s kuhano govedino in kuhano zelenjavo, kos kruha in sadno skuto za posladek.

 

Koristen nasvet:

Oblikovane cmočke brez težav zamrznemo.