Potrebujemo:
60 g bučnih semen
60 g masla
jajce
50 g moke
50 g krušnih drobtin
3 žlice mleka
2 žlici bučnega olja
sol, poper
Priprava:
Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča.
Medtem bučna semena drobno sesekljamo.
V posodo damo razmehčano maslo, jajce, bučna semena, moko, drobtine, mleko, sol, poper in bučno olje ter vse z mešalnikom gladko premešamo. Zmes pustimo počivati na hladnem 20 minut. To lahko naredimo že zjutraj.
Iz spočite zmesi oblikujemo cmočke in jih zakuhamo v bistro zelenjavno ali govejo juho. Kuhamo nad šibkim ognjem 10–15 minut.
Po juhi ponudimo bogato solato s kuhano govedino in kuhano zelenjavo, kos kruha in sadno skuto za posladek.
Koristen nasvet:
Oblikovane cmočke brez težav zamrznemo.