Ponedeljkov namig za kosilo: Kitajski rezanci s puranovim filejem in gobicami

Slastno, zdravo in pripravljeno v slabe pol urice. Pa dober tek!

Objavljeno
30. avgust 2016 12.39
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g puranjega fileja
  • 2 žlici moke in še ena za zgostitev omake
  • 500 g gob (šampinjonov)
  • večja bučka, olje za peko
  • 3 stroki česna, sol
  • 2,5 dl juhe ali jušne osnove
  • 1 dl rdečega vina, majaron
  • 0,5 dl balzamičnega kisa
  • žlička gorčičnih semen


Priprava:

  1. Gobice narežemo na četrtinke in prihranimo na krožniku. Meso narežemo na trakove, stresemo v skledo, poprašimo z moko, nato v ponvi na olju v dveh serijah hrustljavo opečemo. Meso nato preložimo na čist krožnik.
  2. V ponev stresemo gobe, jih na hitro popražimo in vrnemo na krožnik.
  3. Nasekljan česen damo v ponev. Prilijemo po potrebi malo olja in ga nežno popražimo. Prilijemo juho, vino, kis, vmešamo žlico moke, krepko premešamo in med mešanjem kuhamo 5 minut, da dobimo gladko omako.
  4. Zdaj vanjo damo opečeno meso in gorčična semena ter kuhamo 5 minut. Medtem na večje kose narežemo bučko in jo vmešamo v omako. Kuhamo 5 minut.
  5. Nazadnje v omako stresemo gobice, vse skupaj solimo, začinimo z majaronom in pokrito kuhamo še 5 minut.
  6. Omako ponudimo s kitajskimi rezanci in paradižnikovo solato.