- 500 g puranjega fileja
- 2 žlici moke in še ena za zgostitev omake
- 500 g gob (šampinjonov)
- večja bučka, olje za peko
- 3 stroki česna, sol
- 2,5 dl juhe ali jušne osnove
- 1 dl rdečega vina, majaron
- 0,5 dl balzamičnega kisa
- žlička gorčičnih semen
Priprava:
- Gobice narežemo na četrtinke in prihranimo na krožniku. Meso narežemo na trakove, stresemo v skledo, poprašimo z moko, nato v ponvi na olju v dveh serijah hrustljavo opečemo. Meso nato preložimo na čist krožnik.
- V ponev stresemo gobe, jih na hitro popražimo in vrnemo na krožnik.
- Nasekljan česen damo v ponev. Prilijemo po potrebi malo olja in ga nežno popražimo. Prilijemo juho, vino, kis, vmešamo žlico moke, krepko premešamo in med mešanjem kuhamo 5 minut, da dobimo gladko omako.
- Zdaj vanjo damo opečeno meso in gorčična semena ter kuhamo 5 minut. Medtem na večje kose narežemo bučko in jo vmešamo v omako. Kuhamo 5 minut.
- Nazadnje v omako stresemo gobice, vse skupaj solimo, začinimo z majaronom in pokrito kuhamo še 5 minut.
- Omako ponudimo s kitajskimi rezanci in paradižnikovo solato.