Ponedeljkov namig za kosilo: Kolerabna juha z rokforjem

... ali z rikoto, albuminsko skuto. Priprava vam bo vzela 10 minut,
 čas kuhanja pa traja 10-15 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
12. februar 2016 10.33
Posodobljeno
15. februar 2016 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 večji kolerabi
  • sol, poper
  • žlica oljčnega olja
  • 50 g sira s plemenito plesnijo (rokfor, gorgonzola) ali rikote


Priprava:

  1. Kolerabi olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v lonec, prilijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo, in pristavimo. Ko zavre, kuhamo 10-15 minut, da se koleraba zmehča.
  2. Prilijemo kozarec vode in s paličnim mešalnikom pretlačimo v pire. Prilivamo toliko vode, da dobimo primerno redko juho, nato jo rahlo začinimo in popramo. Spet pristavimo, da se juha dovolj ogreje.
  3. Na koncu začinimo z oljčnim oljem in ponudimo s koščki sira s plesnijo.


Namig: Po juhi ponudimo riž s popečenimi puranjimi trakci in veliko skledo radičeve solate.

Različica: Za blažjo različico v juho nadrobite posoljeno albuminsko skuto (rikoto).