- 2 večji kolerabi
- sol, poper
- žlica oljčnega olja
- 50 g sira s plemenito plesnijo (rokfor, gorgonzola) ali rikote
Priprava:
- Kolerabi olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v lonec, prilijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo, in pristavimo. Ko zavre, kuhamo 10-15 minut, da se koleraba zmehča.
- Prilijemo kozarec vode in s paličnim mešalnikom pretlačimo v pire. Prilivamo toliko vode, da dobimo primerno redko juho, nato jo rahlo začinimo in popramo. Spet pristavimo, da se juha dovolj ogreje.
- Na koncu začinimo z oljčnim oljem in ponudimo s koščki sira s plesnijo.
Namig: Po juhi ponudimo riž s popečenimi puranjimi trakci in veliko skledo radičeve solate.
Različica: Za blažjo različico v juho nadrobite posoljeno albuminsko skuto (rikoto).