Ponedeljkov namig za kosilo: Korenčkova juha s testeninami

Pri pripravi te odlične juhice ne pozabite na limonov sok. Ta je obvezen. Sicer pa jo boste imeli skuhano v pol urice.

Objavljeno
08. januar 2016 13.46
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 4 večji korenčki
  • manjša čebula
  • žlička masla
  • 100 g jušnih testenin
  • žlička karija
  • sol
  • 2 žlici limonovega soka
  • voda ali jušna osnova


Priprava:

  1. Korenje in čebulo očistimo, narežemo, stresemo v lonec, dodamo maslo in kari ter dobro prepražimo.
  2. Prilijemo vodo ali jušno osnovo in kuhamo 10-15 minut, da se korenje zmehča. Nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  3. Juho spet zavremo, solimo in zakuhamo testenine. Kuhamo naprej po navodilih proizvajalca, vendar naj testenine še ostanejo al dente.
  4. Kuhano juho odstavimo, prilijemo limonov sok, ki zaokroži okus, in postrežemo.


Namig: Po juhi ponudimo solato iz ostankov nedeljske pečenke, kakor klasično ponedeljkovo solato iz ostankov kuhane govedine (s čebulo, kislimi kumaricami, oljkami, vloženo papriko ipd.) in kos kruha.