Ponedeljkov namig za kosilo: Kremna sirova juha s pivom

Če ostane kaj piva po pikniku; priprava 5 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
29. maj 2016 20.58
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 večja rdeča korenčka
  • večji rumen korenček
  • večja čebula
  • četrt zelene
  • žlička masla
  • pol žličke gorčice
  • sol, poper
  • 7 dl vode ali jušne osnove
  • 2-3 dl svetlega piva
  • 100 g sira, ki se dobro topi (npr. gavda)


Priprava:

  1. Čebulo, korenje in zeleno očistimo, narežemo in na maslu popražimo.
  2. Zalijemo z vodo ali jušno osnovo ter pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava povsem zmehča.
  3. Kuhano zelenjavo dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, potem začinimo z gorčico in kuhamo še 5 minut.
  4. Prilijemo pivo, premešamo in odstavimo, da se juha malenkost ohladi.
  5. Naribamo sir.
  6. Nazadnje v juho dodamo še nariban sir in premešamo, da se raztopi. Po potrebi razredčimo, po okusu dosolimo, popramo in postrežemo.


Namig: Po juhi ponudimo njoke v paradižnikovi omaki in zeleno solato.