1 kg muškatne buče
2 žlici oljčnega olja
žlička masla
3 stroki česna
4 žlice bučnih semen
nekaj lističev svežega žajblja ali žlička suhega, sol
bučno olje
Priprava:
Krompir olupimo in narežemo na večje kose. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega.
Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na kocke.
Bučna semena grobo narežemo.
V ponvi segrejemo olje in maslo, nanj stresemo kose buče in jih popečemo.
Potresemo z grobo narezanim česnom, bučnimi semeni in dodamo kuhan ter odcejen krompir. Solimo, začinimo z žajbljem, previdno premešamo in ponudimo po brokolijevi juhi z radičevo solato z jajcem in fižolom. Za posladek naj bo sočno grozdje.
Različica: Če želimo hrustljavo opečen krompir, ga opečemo skupaj z bučo. Uporabimo res dobro ponev z debelim dnom ali vse skupaj prestavimo v dobro ogreto pečico.