Ponedeljkov namig za kosilo: Krompir z bučo in žajbljem

S svežim ali suhim žajbljem; priprava 10 minut, čas kuhanja in peke 20 minut

Objavljeno
01. december 2014 10.11
BUČA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

1 kg muškatne buče

2 žlici oljčnega olja

žlička masla

3 stroki česna

4 žlice bučnih semen

nekaj lističev svežega žajblja ali žlička suhega, sol

bučno olje

 

 

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na večje kose. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega.

Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na kocke.

Bučna semena grobo narežemo.

V ponvi segrejemo olje in maslo, nanj stresemo kose buče in jih popečemo.

Potresemo z grobo narezanim česnom, bučnimi semeni in dodamo kuhan ter odcejen krompir. Solimo, začinimo z žajbljem, previdno premešamo in ponudimo po brokolijevi juhi z radičevo solato z jajcem in fižolom. Za posladek naj bo sočno grozdje.

 

Različica: Če želimo hrustljavo opečen krompir, ga opečemo skupaj z bučo. Uporabimo res dobro ponev z debelim dnom ali vse skupaj prestavimo v dobro ogreto pečico.