Ponedeljkov namig za kosilo: Mesna štruca

Ko je obilje trdo kuhanih jajc, naredimo takšno štruco. Odlična je! Priprava vzame 10, čas peke pa 35-40 minut.

pon, 28.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 1 kg mletega mesa
  • 2 čebuli, 3 stroki česna
  • žlička masla
  • 4 trdo kuhana jajca (pirhi)
  • 2 sveži jajci
  • 10 izkoščičenih oljk
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlički soli, 3 žlice drobtin
  • timijan, peteršilj, poper, ščep sesekljanega feferona (ali čili v prahu)


Priprava:

  1. Čebulo in česen drobno narežemo in na maslu popražimo v ponvi.
  2. Pečico vključimo na 180-200 ºC.
  3. V skledo damo mleto meso, ga začinimo s soljo, poprom, čilijem, popraženo čebulo in česnom, dodamo drobtine, narezane oljke in 2 sveži jajci za vezavo ter vse sestavine dobro premešamo.
  4. Podolgovat model namastimo. Polovico mesne zmesi naložimo v model, nanjo položimo olupljena trdo kuhana jajca in po njih previdno naložimo drugo polovico mesa. Pogladimo in postavimo v segreto pečico. Po 10 minutah temperaturo znižamo na 160-180 ºC in pečemo še 35-40 minut, da sredica mesa doseže temperaturo vsaj 76 ºC.

Namig: Ponudimo po korenčkovi juhi kot glavno jed ob kuhanem maslenem krompirju in solati iz brstičnega ohrovta.

Prijavi sovražni govor