- 1 kg mletega mesa
- 2 čebuli, 3 stroki česna
- žlička masla
- 4 trdo kuhana jajca (pirhi)
- 2 sveži jajci
- 10 izkoščičenih oljk
- 2 žlici gorčice
- 2 žlički soli, 3 žlice drobtin
- timijan, peteršilj, poper, ščep sesekljanega feferona (ali čili v prahu)
Priprava:
- Čebulo in česen drobno narežemo in na maslu popražimo v ponvi.
- Pečico vključimo na 180-200 ºC.
- V skledo damo mleto meso, ga začinimo s soljo, poprom, čilijem, popraženo čebulo in česnom, dodamo drobtine, narezane oljke in 2 sveži jajci za vezavo ter vse sestavine dobro premešamo.
- Podolgovat model namastimo. Polovico mesne zmesi naložimo v model, nanjo položimo olupljena trdo kuhana jajca in po njih previdno naložimo drugo polovico mesa. Pogladimo in postavimo v segreto pečico. Po 10 minutah temperaturo znižamo na 160-180 ºC in pečemo še 35-40 minut, da sredica mesa doseže temperaturo vsaj 76 ºC.
Namig: Ponudimo po korenčkovi juhi kot glavno jed ob kuhanem maslenem krompirju in solati iz brstičnega ohrovta.