Ponedeljkov namig za kosilo: Narastek s testeninami in zelenjavo

Hrustljavo zapečeno in čisto po svojem okusu. Priprava traja 10-15, čas peke pa še 20-25 minut. Dober tek.

pon, 20.03.2017, 12:00

Sestavine:

  • 250 g manjših testenin (polžki, svedrčki ipd.)
  • pol cvetače, brokoli
  • 2 korenčka
  • skodelica zamrznjenega graha
  • sol
  • 4 jajca
  • 2 dl mleka
  • 200 g poltrdega sira

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pristavimo večji lonec vode. Model namastimo in potresemo z drobtinami.
  2. Vso zelenjavo očistimo in narežemo. Ko voda zavre, v krop stresemo testenine in zelenjavo, počakamo, da spet zavre, nato kuhamo 2 minuti manj, kakor je zapisano na embalaži testenin.
  3. Medtem v manjši posodici pripravimo preliv iz razžvrkljanih jajc, mleka in malo soli ter na krožnik naribamo sir.
  4. Kuhane testenine z zelenjavo vred odcedimo in preložimo v pripravljen model. Prelijemo s prelivom, bogato potresemo s sirom in takoj postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20-25 minut.
  5. Pečen narastek narežemo na kose kakor lazanjo in ponudimo z vloženo pečeno papriko iz shrambe.


Različica: Zelenjavo izberite po svojem okusu, glede na sezono ali uporabite zelenjavo iz nedeljske goveje juhe. Za pikantnejši okus dodajte koščke slanine, pancete, ostanke salam. Del poltrdega sira lahko nadomestite s sirom s plesnijo, vendar ne pretiravajte, sicer je jed kmalu preveč slana.


Namig za sredo: Namočite 300 g fižola.


Prijavi sovražni govor