- 250 g riža, 2 jajci, 50 g sira (ovčji sir, parmezan)
- pol žličke žafrana
- nadev
- 100 g kuhanega mesnega raguja
- 10 g suhih gob ali 100 g svežih
- 100 g mocarele
- za cvrtje
- 2 jajci, 2 skodelici drobtin
- četrt skodelice moke
- pol skodelice vode, olje za cvrtje
Priprava:
- Riž skuhamo kot za rižoto, le da ga začinimo z žafranom in ga povsem ohladimo. Lahko uporabimo tudi ostanek riža iz hladilnika.
- Ohlajeni rižoti vmešamo razžvrkljani jajci in dodamo nariban sir. Solimo, popramo.
- Mocarelo narežemo na kocke.
- V eno posodico stresemo drobtine, v drugi posodici pa moko pomešamo z jajcema in vodo. Dobro premešamo.
- Eno zvrhano žlico rižote vzamemo v roke in jo v dlani sploščimo. Na sredino položimo žličko mesnega nadeva, kocko mocarele in vse obdamo z rižem, oblikujemo kroglico. Pazimo, da riž prekrije nadev.
- Kroglico povaljamo v jajčni mešanici in drobtinah. Pripravljene kroglice spravimo v hladilnik za 20 minut, nato jih ocvremo v vročem olju.
Namig: Ponudimo kot glavno jed s solato iz stročjega fižola.