Ponedeljkov namig za kosilo: Pečene piščančje prsi s francosko solato

Porabimo zelenjavo iz nedeljske goveje juhe. Priprava priloge vam bo vzela 15 minut. Dober tek!

Objavljeno
21. januar 2017 20.13
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g piščančjih (puranjih) prsi
  • poper, peteršilj, koper
  • malo maščobe za peko
  • različna kuhana zelenjava iz goveje juhe
  • 3 krompirji, 2 pesti zamrznjenega graha
  • 5 večjih kislih kumaric, 4 žlice majoneze
  • 1-2 dl naravnega tekočega jogurta
  • žlička gorčice, sol, poper


Priprava:

  1. Solata: pripravimo začimbno mešanico - poper, sol, peteršilj, koper, po okusu lahko dodamo še nekaj ščepcev suhega mletega ingverja.
  2. Meso prečno narežemo na rezine. V posodo jih zlagamo v plasteh, vsako začinimo z začimbno mešanico. Pokrijemo in pustimo nekaj minut, da se prepoji.
  3. Olupimo krompir, ga narežemo na kockice, damo v lonec in v majhni količini slane vode kuhamo 5 minut.
  4. Kuhano zelenjavo iz juhe ter kisle kumarice narežemo na kocke in stresemo v skledo.
  5. V lonec s krompirjem stresemo grah in kuhamo še 5-10 minut, da se oboje zmehča, odcedimo in ohladimo, nato dodamo k drugi zelenjavi.
  6. Preliv: zmešamo jogurt, gorčico, majonezo in po okusu prilijemo vodo od kislih kumaric, prelijemo zelenjavo, začinimo s poprom.
  7. Zdaj v ponvi na malo maščobe na hitro spečemo meso: ko rezine pobelijo in robovi porjavijo, jih obrnemo in pečemo še največ minuto po drugi strani.
  8. Ponudimo po goveji juhi, s francosko solato.


Namig: Vodo, v kateri ste kuhali krompir in grah, lahko s pridom uporabite v sredo v enolončnici kot »zelenjavno jušno osnovo«. Ohladite jo, nalijte v kozarec za vlaganje in shranite v hladilniku po porabe.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.