- 500 g piščančjih (puranjih) prsi
- poper, peteršilj, koper
- malo maščobe za peko
- različna kuhana zelenjava iz goveje juhe
- 3 krompirji, 2 pesti zamrznjenega graha
- 5 večjih kislih kumaric, 4 žlice majoneze
- 1-2 dl naravnega tekočega jogurta
- žlička gorčice, sol, poper
Priprava:
- Solata: pripravimo začimbno mešanico - poper, sol, peteršilj, koper, po okusu lahko dodamo še nekaj ščepcev suhega mletega ingverja.
- Meso prečno narežemo na rezine. V posodo jih zlagamo v plasteh, vsako začinimo z začimbno mešanico. Pokrijemo in pustimo nekaj minut, da se prepoji.
- Olupimo krompir, ga narežemo na kockice, damo v lonec in v majhni količini slane vode kuhamo 5 minut.
- Kuhano zelenjavo iz juhe ter kisle kumarice narežemo na kocke in stresemo v skledo.
- V lonec s krompirjem stresemo grah in kuhamo še 5-10 minut, da se oboje zmehča, odcedimo in ohladimo, nato dodamo k drugi zelenjavi.
- Preliv: zmešamo jogurt, gorčico, majonezo in po okusu prilijemo vodo od kislih kumaric, prelijemo zelenjavo, začinimo s poprom.
- Zdaj v ponvi na malo maščobe na hitro spečemo meso: ko rezine pobelijo in robovi porjavijo, jih obrnemo in pečemo še največ minuto po drugi strani.
- Ponudimo po goveji juhi, s francosko solato.
Namig: Vodo, v kateri ste kuhali krompir in grah, lahko s pridom uporabite v sredo v enolončnici kot »zelenjavno jušno osnovo«. Ohladite jo, nalijte v kozarec za vlaganje in shranite v hladilniku po porabe.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.