Ponedeljkov namig za kosilo: Regratova juha

Zelo sezonska juha. Najboljši bo regrat, ki ga boste svežega nabrali. Priprava solate vam vzame 5 minut, čas kuhanja pa še 10-15 minut.

Objavljeno
04. marec 2016 10.15
Posodobljeno
07. marec 2016 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 krompirja
  • manjša peteršiljeva korenina
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 2-3 pesti regrata


Priprava:

  1. Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega, približno 10 minut.
  2. H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, nekaj minut kuhamo, da regrat oveni, nato prilijemo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  3. Nazadnje solimo in začinimo s poprom in muškatnim orešč­kom.

Namig: Po juhi ponudimo solato iz kuhane govedine z vloženo zelenjavo in torteline iz trgovine.

Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete ali slanine ali kocke šunke.