Ponedeljkov namig za kosilo: Regratova juha

Zelo sezonska juha. Najboljši bo regrat, ki ga boste svežega nabrali. Priprava solate vam vzame 5 minut, čas kuhanja pa še 10-15 minut.

Mon, 07.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

 

Sestavine:

  • 2 krompirja
  • manjša peteršiljeva korenina
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 2-3 pesti regrata


Priprava:

  1. Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega, približno 10 minut.
  2. H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, nekaj minut kuhamo, da regrat oveni, nato prilijemo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  3. Nazadnje solimo in začinimo s poprom in muškatnim orešč­kom.

Namig: Po juhi ponudimo solato iz kuhane govedine z vloženo zelenjavo in torteline iz trgovine.

Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete ali slanine ali kocke šunke.

Prijavi sovražni govor