Ponedeljkov namig za kosilo: Riževa solata

Luštna, še vedno zimska solatka, pripravljena v 30 minutah. Pojedli pa jo boste lahko še naslednji dan.

Mon, 14.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

 


Sestavine:

  • 200 g dolgozrnatega (parboiled) riža
  • večji svež brokoli ali vrečka zamrznjenega
  • korenček
  • peteršilj
  • lonček tekočega jogurta
  • sok limone
  • sol, strok česna


Priprava:

  1. Riž stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut.
  2. Medtem očistimo brokoli, ga razdelimo na socvetja, stebla narežemo na kocke. Debelejša in trša stebla po potrebi olupimo.
  3. Ko je riž že napol skuham, mu dodamo ves brokoli in odkrito kuhamo še največ 5 minut. Brokoli lahko ostane tudi malce čvrst, ni treba, da je povsem mehak (razkuhan). Odstavimo, stresemo v solatno skledo in povsem ohladimo. (Če je vode preveč, jo odlijemo in porabimo za juho.)
  4. Za polivko v posodici zmešamo jogurt, limonov sok, sol in drobno sesekljan česen.
  5. Na riž naribamo korenček, vmešamo sesekljan peteršilj in prelijemo s polivko. Previdno premešamo in ponudimo kot osvežilno solato ob ocvrtem siru in po juhi iz rdečega zelja.

Prijavi sovražni govor