Ponedeljkov namig za kosilo: Solata s korenjem, 
mlado čebulo in tunino

Popraznična solata iz sestavin, 
ki so vedno v shrambi. Priprava vam bo vzela 15 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
31. december 2015 10.48
Posodobljeno
04. januar 2016 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 100 g drobnih testenin (metuljčki, polžki)
  • 2 korenčka
  • 2 mladi čebulici ali manjša čebula
  • 3-4 žlice balzamičnega kisa
  • 2 pločevinki tunine v oljčnem olju
  • sol, poper


Priprava:

  1. Najprej na zob skuhamo testenine v slanem kropu. Kuhane odcedimo in prelijemo s tekočo hladno vodo, da se hitreje ohladijo in odstranimo škrob. Ohlajene stresemo v solatno skledo.
  2. Korenčka ostrgamo in grobo naribamo. Mladi čebulici narežemo na tanke rezine. Vse damo v skledo k testeninam.
  3. Primešamo še tunino iz pločevinke; po presoji odlijemo odvečno olje. Sestavine v skledi dobrohotno prelijemo z balzamičnim kisom, popramo in solimo po potrebi, dobro premešamo in ponudimo s kosom kruha po lečni juhi.


Namig: Za posladek na prvi delovni dan v novem letu naj bo sladoled s toplo omako iz suhih sliv in brizgom bučnega olja.