- 100 g drobnih testenin (metuljčki, polžki)
- 2 korenčka
- 2 mladi čebulici ali manjša čebula
- 3-4 žlice balzamičnega kisa
- 2 pločevinki tunine v oljčnem olju
- sol, poper
Priprava:
- Najprej na zob skuhamo testenine v slanem kropu. Kuhane odcedimo in prelijemo s tekočo hladno vodo, da se hitreje ohladijo in odstranimo škrob. Ohlajene stresemo v solatno skledo.
- Korenčka ostrgamo in grobo naribamo. Mladi čebulici narežemo na tanke rezine. Vse damo v skledo k testeninam.
- Primešamo še tunino iz pločevinke; po presoji odlijemo odvečno olje. Sestavine v skledi dobrohotno prelijemo z balzamičnim kisom, popramo in solimo po potrebi, dobro premešamo in ponudimo s kosom kruha po lečni juhi.
Namig: Za posladek na prvi delovni dan v novem letu naj bo sladoled s toplo omako iz suhih sliv in brizgom bučnega olja.