Ponedeljkov namig za kosilo: Solata s testeninami in pečeno papriko

Če nekaj minut postoji, je še boljša. Pripravljena bo v 20 minutah. Dober tek!

Objavljeno
12. junij 2017 00.30
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 200 g testenin
  • 250 g mocarele v majhnih kroglicah
  • 3 paprike
  • 2 čvrsta manjša paradižnika za solato ali vejica češnjevcev
  • nekaj listov zelene solate (ali solatna mešanica)
  • bučno olje, limonin sok, sol, poper

Priprava:

  1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Napol ohladimo.
  2. Papriko narežemo na trakove in v ponvi brez olja hrustljavo popečemo, da se zmehča. Preložimo na krožnik, solimo, popramo in pokapamo z bučnim oljem.
  3. Paradižnik narežemo na krhlje, zeleno solato pa na rezance.
  4. V skledo damo kuhane testenine, papriko, dodamo paradižnik in vse skupaj okisamo z bučnim oljem, limoninim sokom in solimo.
  5. Nazadnje vmešamo še rezance solate.
  6. Ponudimo po gosti grahovi juhi s koruzo in korenjem.

Nasvet: Uporabimo temnejše, čvrstejše zunanje liste zelene solate, lahko tudi endivije. Češnjevi paradižniki dajo solati sladkast okus.

Različica: V tej solati lahko porabite vse meso, ki vam je ostalo od sobotne ali nedeljske peke na žaru, ali kose nedeljske pečenke. Tako nastane res bogata in hranljiva jed za konec delovnega dne.

Ali ste vedeli: Razlika v energijski vrednosti mocarele iz polnomastnega ali posnetega mleka ni tako velika, kot bi morda pričakovali. 100 g mocarele iz polnega mleka ima le slabih 50 kcal več, kar je energijska vrednost enega navadnega krhkega piškota brez marmelade ali čokolade.