400 g špinače
250–300 g sira feta
50 g poltrdega sira, 5 jajc
muškatni orešček, limonova lupinica, poper, oljčno olje
6 listov vlečenega testa
Priprava:
Najprej očistimo špinačo in v kozici pristavimo. Počakamo, da oveni in se malce poduši, nato jo grobo narežemo.
Vklopimo pečico na 200 stopinj.
Posebej v skledi razžvrkljamo jajca, jih začinimo z muškatnim oreščkom, čez naribamo sir feta in poltrdi sir ter premešamo.
V jajčno mešanico vmešamo špinačo.
Model namastimo z maščobo, nato dno prekrijemo s prvim listom testa, ga pokapljamo z oljem in prekrijemo z drugim listom testa. Višek testa naj visi čez rob.
Na testo zvrnemo špinačni nadev, ga pogladimo.
Nadev postopoma prekrivamo s preostalimi štirimi listi testa, pri čemer vsakega povrhu pokapljamo z oljem. Na koncu zavihamo navzgor in navznoter še testo, ki visi čez rob, in še malenkost poškropimo z oljem.
Nekajkrat prebodemo z vilicami do dna in postavimo v segreto pečico za 20 minut, da se vrhnja plast hrustljavo zapeče.
Ponudimo s kumarično solato.
Opomba: Nadeva ne solimo, sicer je zaradi slane fete soli hitro preveč.