Ponedeljkov namig za kosilo: Testenine v grahovi 
omaki z lososom

Limona odlično zaokroži okus, zato je nikar ne pozabite. Priprava traja 5 minut, 
čas kuhanja pa 15 minut.

Objavljeno
26. februar 2016 13.48
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • večja čebula
  • vrečka zamrznjenega graha (400-450 g)
  • sol, strok česna, oljčno olje
  • 400 g testenin
  • 300 g svežega lososa
  • eko limona
  • parmezan


Priprava:

  1. Najprej v kozici zavremo 4 dl vode, jo solimo in v njej skuhamo lososa, to je približno 5 minut. Lososa vzamemo iz vode, ohladimo, vodo prihranimo.
  2. Čebulo narežemo in stresemo v lonec. Dodamo polovico graha, žlico olja in hitro popražimo, nato zalijemo z lososovo vodo. Odkrito kuhamo 10 minut, da se grah zmehča, nato pretlačimo.
  3. V velikem loncu zavremo 5 litrov vode, solimo in v krop stresemo testenine.
  4. V globoki ponvi segrejemo olje in popražimo strt česen, da zadiši, dodamo preostali grah in zalijemo z grahovim pirejem.
  5. Limoni ostrgamo lupino in jo ožamemo ter oboje dodamo omaki. Solimo po okusu.
  6. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v grahovo omako. Dodamo še razkosanega lososa, krepko pomešamo, po potrebi prilijemo zajemalko vode od testenin in takoj postrežemo s parmezanom in solato.