Ponedeljkov namig za kosilo: Testenine z gobami, slanino in gorgonzolo

Pravo kosilo zdaj, ko je obilje svežih gob. Priprava vam bo vzela 5, čas kuhanja pa še 10–15 minut.

Objavljeno
16. oktober 2017 12.48
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400-500 g testenin
  • 100 g mesnate slanine
  • 500 g svežih gob
  • 2 stroka česna
  • 2 dl kisle smetane
  • trikotnik gorgonzole


Priprava:

  1. V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo testenine. Premešamo in kuhamo po navodilih na embalaži.
  2. Medtem slanino narežemo na kocke, gobe pa na večje kose. V ponev stresemo najprej slanino in jo popražimo, nato gobe in nad močnim ognjem pražimo približno 5 minut.
  3. Česen olupimo in sesekljamo ali stremo.
  4. Gobe v ponvi začinimo s česnom, prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, in v omako dodamo gorgonzolo, ki naj se v njej povsem razpusti. Nazadnje vmešamo še kislo smetano in odstavimo.
  5. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, krepko pomešamo in takoj ponudimo s solato iz vložene rdeče pese.


Koristen nasvet: Navadno pravimo, da so najboljše tiste gobje jedi, v katerih se znajdejo različne gobe. Pri tej to ni potrebno. Uporabite lahko tudi gobe z manj izrazitim okusom, kot so šampinjoni.

Naredimo vnaprej: Te jedi ni mogoče skuhati vnaprej. Čas si prihranite le tako, da testenine skuhate že zvečer, malo bolj trdo sicer, jih odcedite in shranite v hladilnik. Naslednji dan skuhajte omako in v vročo vstavite testenine iz hladilnika. Kuhajte le toliko, da se testenine ogrejejo.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.