- 200 g rdeče leče
- 2 večji kumari
- manjša čebula
- 2 stroka česna
- 200 g sira feta
- 2 žlici vina
- sol, poper, svež koper
- 5 dl jušne osnove
Priprava:
- Pečico vklopimo na 180 stopinj.
- Lečo oplaknemo in v manjši količini vode kuhamo 5 minut. Odcedimo, ohladimo.
- Kumari olupimo, po dolgem prepolovimo in z žličko izdolbemo sredico.
- Čebulo in česen drobno narežemo, sir feta razlomimo,stresemo v posodo in dodamo ohlajeno lečo. Prilijemo 2 žlici vina ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo.
- Kumare postavimo na pekač in napolnimo z lečnim nadevom.
- Ob strani prilijemo pol litra slane vode ali jušne osnove, postavimo v segreto pečico in pečemo 20-30 minut.
- Na koncu potresemo z vejicami kopra.
- Ponudimo po korenčkovi juhi s kruhom, zraven postrežemo solato iz kuhane govedine ali solato iz kuhane cvetače.
Različica: Namesto kumar uporabimo malo večje bučke.