Ponedeljkov namig za kosilo: Z lečo polnjene kumare iz pečice

Pobiramo zadnje kumare velikanke; priprava 10 minut, čas peke 20–30 minut

Objavljeno
26. september 2016 14.04
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 200 g rdeče leče
  • 2 večji kumari
  • manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 200 g sira feta
  • 2 žlici vina
  • sol, poper, svež koper
  • 5 dl jušne osnove

Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. Lečo oplaknemo in v manjši količini vode kuhamo 5 minut. Odcedimo, ohladimo.
  3. Kumari olupimo, po dolgem prepolovimo in z žličko izdolbemo sredico.
  4. Čebulo in česen drobno narežemo, sir feta razlomimo,stresemo v posodo in dodamo ohlajeno lečo. Prilijemo 2 žlici vina ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo.
  5. Kumare postavimo na pekač in napolnimo z lečnim nadevom.
  6. Ob strani prilijemo pol litra slane vode ali jušne osnove, postavimo v segreto pečico in pečemo 20-30 minut.
  7. Na koncu potresemo z vejicami kopra.
  8. Ponudimo po korenčkovi juhi s kruhom, zraven postrežemo solato iz kuhane govedine ali solato iz kuhane cvetače.

Različica: Namesto kumar uporabimo malo večje bučke.