Ponedeljkov namig za kosilo: Mlačna krompirjeva solata s pečeno peso, bučkami in kozjim sirom

Da boste vedeli, kako uporabiti rdečo peso; priprava 40 minut

Objavljeno
21. september 2015 11.12
MLAČNA KROMPRIJEVA SOLATA
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

4 rdeče pese, 4 krompirji

3 bučke, večja rdeča čebula

150 g mladega kozjega sira

2 žlici pinjol, žlica kaper

sol, olje, kis ali sok pol limone

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Peso umijemo, naložimo v pekač, poškropimo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za približno 20–30 minut, da se zmehča. V tem času odkrito skuhamo cel krompir v manjši količini slane vode.

Medtem narežemo bučke na kolesca, čebulo pa na večje kose in vse na hitro popečemo na žaru ali v ponvi. Preložimo na krožnik, solimo in prelijemo z oljčnim oljem. V isti ponvi previdno prepražimo pinjole.

Pečeno peso malenkost ohladimo, olupimo in narežemo na večje kose poljubne oblike. Še mlačen krompir narežemo na debelejše rezine.

V skledo stresemo krompir, peso, čebulo, bučke, dodamo kapre, pražene pinjole. Solimo, popramo in pokapamo z limonovim sokom. Premešamo. Dodamo še narezan sir in ponudimo kot glavno jed ali prilogo k pečenemu zrezku po korenjevi juhi z jajčnimi vlivanci.

 

Različica: Kozji sir se včasih težko dobi. Potem pač jed pripravite z gorgonzolo, brijem, kamamberjem ali kakšnim drugim aromatičnim sirom.