Sladoled za več kot 100 evrov

350-gramski kornet vsebuje prestižne okuse, med drugim užitno zlato in diamante.
Objavljeno
31. avgust 2017 20.28
Mo. Č.
Mo. Č.

V trgovini Snowflake Gelato v londonski veleblagovnici Selfridges na slavni ulici Oxford so svojo ponudbo razširili z izjemno prestižnim izdelkom, za katerega pravijo, da je »najdražji sladoled v državi«. 350-gramski kornet, ki se imenuje »milijarderjev točen sladoled« (angl. billionaire's soft serve), stane 99 funtov oziroma skoraj 110 evrov.

Priprava vsakega prestižnega sladoleda vzame 4 ure. Kornet, ki je obdan z madagaskarsko čokolado in je ročno okrašen z zlatimi perlicami, najprej napolnijo s karameliziranimi ameriškimi orehi, na katerega potem stočijo trojno količino soljenega karamelnega sladoleda.

Vanj potem dodajo različne slaščičarske mojstrovine: makron z malininim sorbetom, posut z užitnimi diamanti; čokoladno paličico, obdano z užitnim 24-karatnim zlatom; belgijski tartuf iz bele čokolade, napolnjen s karamelo; pipeto, ki vsebuje sadno omako iz manga, ingverja in pasijonke, s katerim si lahko sladokusci polijejo sladoled, zraven pa kupec dobi še čokoladno žličico z zlatimi delci. Celotna simfonija sladkosti je na koncu posuta še z dodatnimi zlatimi lističi.