Sredin namig za kosilo: Bučna juha z arašidovim maslom

Pa tudi s hruško in ingverjem. Priprava vam bo vzela 5-10 minut, juha pa se bo potem kuhala še okoli 20 minut.

Objavljeno
15. januar 2017 10.57
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g bučnega pireja ali bučnega mesa
  • 0,75 l piščančje jušne osnove ali juhe
  • večja hruška
  • 3 velike žlice arašidovega masla
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici naribanega svežega ingverja
  • manjša čebula
  • žlica soka limona
  • pol žličke soli
  • poper
  • 2 pesti arašidov v lupini za okras

Priprava:

  1. Bučni pire ali kose buče, hruško, čebulo in jušno osnovo damo v lonec, zavremo. Nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut (do 20 minut v primeru sveže buče, da se zmehča).
  2. Dodamo arašidovo maslo in vso zelenjavo s paličnim mešalnikom ali v blendreju pretlačimo v gosto juho.
  3. Juho začinimo s česnom, ingverjem, sokom limone, soljo, poprom in kuhamo dalje 10 minut. Po potrebi razredčimo.
  4. Okrasimo s sesekljanimi arašidi. Po juhi ponudimo jajčne široke rezance z gobovo omako in zeljno solato s česnom.

Opomba: Hruška v juhi poskrbi za harmonijo okusov in primerno gostoto. Namesto nje pogojno uporabite jabolko.

Koristen nasvet: Vam je ostalo malo juhe? Uporabite jo v četrtek v radičevi juhi.

Ali ste vedeli: Buča se odlično ujame z različnimi živili, celo z arašidi. Ti so krasen vir beljakovin. Kakovostno arašidovo maslo vsebuje celo 25 g beljakovin na 100 g živila. Saj ne, da bi takšno količino zlahka pojedli tako na en mah ...