- 750 g govejega mesa (pleče ali stegno)
- žlica olja, žlica masla
- 2 žlici moke
- pločevinka vloženega paradižnika
- sol, pol žličke mlete kumine, pol žličke celih kuminovih semen
- 2 stroka česna, čili po okusu
- 300 g kuhanega ali vloženega rdečega fižola
- pločevinka vložene koruze
- kisla smetana po okusu
Priprava:
- Meso narežemo na majhne koščke.
- V loncu segrejemo maščobo in dodamo meso. Dobro popražimo.
- Meso potresemo z moko, krepko premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo 2 dl vode.
- Solimo, začinimo z mleto in celo kumino, drobno sesekljanim čilijem, strtim strokom česna in pokrito kuhamo pol ure do 1 uro, da se meso zmehča. Po potrebi prilivamo vodo.
- Malo pred koncem v lonec damo kuhan fižol in koruzo, počakamo, da znova zavre, nato kuhamo dalje še 5 minut, da se fižol ogreje.
- Jed ponudimo s kruhom ali tortiljami in žličko kisle smetane, ki nekoliko omili pekoč okus čilija.
- Zraven se prileže skleda radiča s česnom.