Sredin namig za kosilo: Chili con carne s fižolom in koruzo

Pripravljen dan prej je še boljšega okusa. Priprava vam vzame 5, čas kuhanja pa še 30 minut do 1 ure. Dober tek!

Objavljeno
19. oktober 2016 00.01
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 750 g govejega mesa (pleče ali stegno)
  • žlica olja, žlica masla
  • 2 žlici moke
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • sol, pol žličke mlete kumine, pol žličke celih kuminovih semen
  • 2 stroka česna, čili po okusu
  • 300 g kuhanega ali vloženega rdečega fižola 
  • pločevinka vložene koruze
  • kisla smetana po okusu

 

Priprava:

  1. Meso narežemo na majhne koščke.
  2. V loncu segrejemo maščobo in dodamo meso. Dobro popražimo. 
  3. Meso potresemo z moko, krepko premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo 2 dl vode. 
  4. Solimo, začinimo z mleto in celo kumino, drobno sesekljanim čilijem, strtim strokom česna in pokrito kuhamo pol ure do 1 uro, da se meso zmehča. Po potrebi prilivamo vodo. 
  5. Malo pred koncem v lonec damo kuhan fižol in koruzo, počakamo, da znova zavre, nato kuhamo dalje še 5 minut, da se fižol ogreje. 
  6. Jed ponudimo s kruhom ali tortiljami in žličko kisle smetane, ki nekoliko omili pekoč okus čilija.
  7. Zraven se prileže skleda radiča s česnom.