- 150 g pirine kaše
- 2 pesti oluščenega graha
- 2 korenčka
- 6 kislih kumaric
- 4 žlice majoneze
- sol, poper
- manjša čebula
Priprava:
- Pirino kašo oplaknemo na rešetu, stresemo v lonec, prilijemo vodo, rahlo solimo in pristavimo za 10 minut.
- Medtem narežemo korenček na kocke in ga dodamo h kaši, prav tako dodamo grah. Kuhamo dalje 5 minut, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut. V tem času bi morala kaša in korenček biti že kuhana, a še vedno malce čvrsta na ugriz.
- Kuhano pirino kašo odcedimo (vodo prihranimo za juho naslednji dan), preložimo v solatno skledo in ohladimo.
- Narežemo kisle kumarice in jih dodamo kaši.
- Solato okisamo z majonezo, kisom od kislih kumaric, dobro popramo, solimo in po želji okus okrepimo z mlado čebulico. Premešamo in pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi okrepijo.
- Ponudimo s pečeno pleskavico z žara in kosom kruha.