Sredin namig za kosilo: Francoska solata s pirino kašo

Namig z ovitka kaše, še kako dober in pripravljen v pol ure. Če jedi dodate še pol ure za počitek

Objavljeno
10. oktober 2016 12.21
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 150 g pirine kaše
  • 2 pesti oluščenega graha
  • 2 korenčka
  • 6 kislih kumaric
  • 4 žlice majoneze
  • sol, poper
  • manjša čebula

Priprava:

  1. Pirino kašo oplaknemo na rešetu, stresemo v lonec, prilijemo vodo, rahlo solimo in pristavimo za 10 minut.
  2. Medtem narežemo korenček na kocke in ga dodamo h kaši, prav tako dodamo grah. Kuhamo dalje 5 minut, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut. V tem času bi morala kaša in korenček biti že kuhana, a še vedno malce čvrsta na ugriz.
  3. Kuhano pirino kašo odcedimo (vodo prihranimo za juho naslednji dan), preložimo v solatno skledo in ohladimo. 
  4. Narežemo kisle kumarice in jih dodamo kaši. 
  5. Solato okisamo z majonezo, kisom od kislih kumaric, dobro popramo, solimo in po želji okus okrepimo z mlado čebulico. Premešamo in pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi okrepijo.
  6. Ponudimo s pečeno pleskavico z žara in kosom kruha.