Sredin namig za kosilo: Grahova juhica s korenčkom

Najljubša juhica mojih otrok; priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
02. februar 2015 09.52
GRAHOVA JUHA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

2 krompirja

450 g zamrznjenega graha

manjša čebula

2 korenčka

sol, poper

žlička masla

po želji žlica kisle smetane

 

Priprava:

Čebulo narežemo, krompir olupimo in narežemo na kocke. Oboje stresemo v lonec in na maslu kratko popražimo.

Dodamo grah, prilijemo vodo, da pokrije vso zelenjavo, rahlo solimo in odkrito kuhamo 10 minut, da se zelenjava zmehča.

Medtem posebej očistimo korenje in ga narežemo na majhne kocke. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega.

Grah in krompir pretlačimo s paličnim mešalnikom in dodamo korenjeve kocke skupaj z vodo. Po potrebi prilijemo še vodo, da juho razredčimo, solimo, popramo.

Po juhi ponudimo polpete iz ajdove kaše s skuto in solato z radičem in koruzo.

 

Različica: Namesto kock korenček v juho kar naribamo.