Sredin namig za kosilo: Jabolčna krostata

Na listnatem testu; priprava 10 minut, čas peke 40 minut

Objavljeno
22. oktober 2014 11.27
JABOLČNA KROSTATA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

zavitek zamrznjenega listnatega testa

4–5 jabolk

2 žlici sladkorja

2 dl sladke smetane

2 jajci

 

Priprava:

Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.

Listnato testo odtalimo in oba kosa skupaj, enega na drugem, razvaljamo v velikost pekača. Lahko uporabimo okrogel pekač za pite ali nižji pravokoten pekač iz pečice. Pazimo le, da s testom naredimo nekoliko višji rob.

Jabolka očistimo, narežemo na kocke ali lističe in razporedimo po testu.

Posebej v posodi z metlico razžvrkljamo smetano, jajci in sladkor ter prelijemo po jabolkih. Postavimo v ogreto pečico za 20 minut, nato temperaturo znižamo na 180 minut in pečemo še 15–20 minut, da se preliv učvrsti.

Pecivo ponudimo še toplo po fižolovi enolončnici.

 

Opomba: Uporabimo lahko tudi razvaljano sveže listnato testo.