Sestavine:
zavitek zamrznjenega listnatega testa
4–5 jabolk
2 žlici sladkorja
2 dl sladke smetane
2 jajci
Priprava:
Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.
Listnato testo odtalimo in oba kosa skupaj, enega na drugem, razvaljamo v velikost pekača. Lahko uporabimo okrogel pekač za pite ali nižji pravokoten pekač iz pečice. Pazimo le, da s testom naredimo nekoliko višji rob.
Jabolka očistimo, narežemo na kocke ali lističe in razporedimo po testu.
Posebej v posodi z metlico razžvrkljamo smetano, jajci in sladkor ter prelijemo po jabolkih. Postavimo v ogreto pečico za 20 minut, nato temperaturo znižamo na 180 minut in pečemo še 15–20 minut, da se preliv učvrsti.
Pecivo ponudimo še toplo po fižolovi enolončnici.
Opomba: Uporabimo lahko tudi razvaljano sveže listnato testo.