Sredin namig za kosilo: Kakijeva krema

Izberite le povsem zrele; priprava 5 minut

Objavljeno
15. december 2014 09.54
ODPRTA KUHINJA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo: 

4 zreli mehki kakiji

limona

1 dl sladke smetane

 

Priprava:

Kakijem odstranimo pecelj in listno rozeto. Mehko sredico brez lupine stresemo v mešalnik. Po potrebi odstranimo koščice.

Dodamo limonov sok, sladko smetano in v mešalniku dobro zmešamo.

Kremo nalijemo v skodelice in po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in naribano čokolado. Najboljša je dobro ohlajena.

Ponudimo jo po raviolih ali tortelinih z zelenjavno omako in solato s fižolom.

Različica: Namesto sladke smetane uporabimo tekoč naravni jogurt, limonov sok dodamo po okusu. Krema naj bo vseeno sladka.

Koristen nasvet:

Kakiji so okusni le povsem zreli. Nedozorele hitro omedimo v nekaj dneh, če jih skupaj z banano shranimo v papirnato vrečko.