Sredin namig za kosilo: Kremna cvetačna juha 
s parmezanom

Harmonija okusov v belem.  Priprava jedi vam bo vzela 5 minut, 
čas kuhanja pa še nadaljnjih 15 minut.

Objavljeno
26. februar 2016 14.05
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • srednje velika cvetača ali vrečka zamrznjene
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 2 dl mleka
  • 50 g parmezana


Priprava:

  1. Cvetačo očistimo in razrežemo na posamezna socvetja. Trša stebla in lepše liste prav tako narežemo in stresemo v lonec, da bodo juhi dali krepak okus. Pristavimo, prilijemo toliko vode, da cvetačo povsem prekrije, začinimo s poprom, soljo, muš­katnim oreščkom in kuhamo do mehkega, približno 10 minut.
  2. Nazadnje prilijemo mleko, spet zavremo, nato odstavimo in dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po potrebi razredčimo z vodo.
  3. Ponudimo s parmezanom ali naribanim drugim aromatičnim sirom.


Namig: Po juhi si privoščite še popečeno polento s panceto in šampinjoni ter endivijo s čičerko.