Sredin namig za kosilo: Krompirjeva solata 
s stročjim fižolom 
in jajčnim prelivom

Solata iz zamrznjene zelenjave je tudi odlična, polnovredna in hranilna. Priprava vam bo vzela 30 minut. Pa dober tek!

Wed, 20.01.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli? Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 4 manjši krompirji
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 150 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 50 g zamrznjenega graha
  • sol, poper, kis, olje
  • 4 fileji inčunov
  • žlica kaper

Priprava:
  1. Krompir skuhamo v olupkih, kuhanega ohladimo in olupimo. Narežemo na rezine.
  2. Stročji fižol in grah skuhamo do mehkega in ohladimo.
  3. Jajci olupimo in v posodici pretlačimo z vilicami.
  4. Fileje inčunov in kapre drobno narežemo, dodamo v posodico k jajcem, popramo ter dolijemo olje in kis, da dobimo gosto polivko. Po želji dodamo žlico ali dve tekočega naravnega jogurta in previdno solimo.
  5. Krompir, fižol in grah naložimo v skledo, prelijemo s polivko.
  6. Narahlo pomešamo in ponudimo kot bogato solato ob sočnem svinjskem zrezku.

Različica: V solato dodajte še nekaj grobo narezanih ali naribanih redkvic s pikantnimi listi vred. Krompir lahko skuhate tudi dan prej in shranite v hladilniku.

Prijavi sovražni govor