Sredin namig za kosilo: Krompirjeva solata 
s stročjim fižolom 
in jajčnim prelivom

Solata iz zamrznjene zelenjave je tudi odlična, polnovredna in hranilna. Priprava vam bo vzela 30 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
15. januar 2016 15.10
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 manjši krompirji
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 150 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 50 g zamrznjenega graha
  • sol, poper, kis, olje
  • 4 fileji inčunov
  • žlica kaper

Priprava:
  1. Krompir skuhamo v olupkih, kuhanega ohladimo in olupimo. Narežemo na rezine.
  2. Stročji fižol in grah skuhamo do mehkega in ohladimo.
  3. Jajci olupimo in v posodici pretlačimo z vilicami.
  4. Fileje inčunov in kapre drobno narežemo, dodamo v posodico k jajcem, popramo ter dolijemo olje in kis, da dobimo gosto polivko. Po želji dodamo žlico ali dve tekočega naravnega jogurta in previdno solimo.
  5. Krompir, fižol in grah naložimo v skledo, prelijemo s polivko.
  6. Narahlo pomešamo in ponudimo kot bogato solato ob sočnem svinjskem zrezku.

Različica: V solato dodajte še nekaj grobo narezanih ali naribanih redkvic s pikantnimi listi vred. Krompir lahko skuhate tudi dan prej in shranite v hladilniku.