Sredin namig za kosilo: Lignji v rdečem vinu

Izvrstni v družbi maslenega krompirja; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
26. januar 2015 10.48
LIGNJI V RDEČEM VINU
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo: 

400 g lignjev

žlička moke

1 dl rdečega vina

4 stroki česna

2 žlici oljčnega olja

sol

 

Priprava:

Česen očistimo. Dva stroka stremo, dva pa drobno sesekljamo. Prihranimo.

Lignje umijemo, dobro osušimo, narežemo in narahlo posolimo. Položimo na ponev z oljčnim oljem in nad močnim ognjem popečemo.

Ko postanejo primerno mehki, to je po približno dveh minutah, jih potresemo z moko, zalijemo z vinom in malo vode, dodamo strt in še narezan česen. Kuhamo še največ 5 minut, da dobimo primerno gosto omako.

Ponudimo po blitvini juhi s kuhanim maslenim krompirjem in zeleno solato.