500 g mletega mesa (svinjina)
2 čebuli, 2 stroka česna
2 večja jabolka, 2 jajci
150 g drobtin, 50 g parmezana
žlica medu, muškatni orešček
2 žlici moke, sol, poper
žlica masla, malo olja,
5 dl goveje jušne osnove
2 dl sladke smetane
2 žlici sojine omake
Priprava:
Čebulo in česen drobno narežemo in na malo maščobe svetlo popražimo. Ohladimo.
Jabolko olupimo, očistimo in naribamo v skledo. Dodamo drobtine, prepraženo čebulo, čez naribamo parmezan, solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom, medom. Dodamo še mleto meso in z rokami zmes dobro premešamo.
Z žličko zajemamo zmes in oblikujemo majhne kroglice.
V ponvi segrejemo žlico olja in kroglice postopno popečemo. Večkrat obrnemo in potresemo ponev, da se enakomerno opečejo. Preložimo jih na krožnik.
Ko spečemo vse, ponev očistimo ostankov, v njej razpustimo maslo, dodamo moko in po malem prilivamo juho. Mešamo z metlico, da ne bi nastale grudice.
V omako prilijemo še smetano, sojino omako, premešamo in previdno vložimo opečene mesne kroglice. Pokrito kuhamo še 5–10 minut. Postrežemo z zelenjavno-krompirjevim pirejem in solato.