- 2 cela piščančja fileja brez kosti in kože (ali 4 polovičke)
- vsaj 100 g dolgih rezin pancete
- 100 g mocarele (velika krogla)
- 50 g parmezana, žlica gorčice z gorčičnimi semeni
Priprava:
- Mocarelo narežemo na majhne kocke, parmezan naribamo in oboje damo v posodico. Dodamo gorčico, dobro premešamo. To je nadev. Zavitek pancete odpremo, da se prezrači in bomo rezine lažje ločili. Pekač po potrebi rahlo namastimo z oljem. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
- Meso razrežemo na pol ali uporabimo polovičke. V vsak kos zarežemo po dolgem, vendar ne povsem, le toliko, da dobimo žep, v katerega damo četrtino nadeva. Nato vsak kos ovijemo v dve ali tri rezine pancete in ga položimo na pekač.
- Ko pripravimo vse kose mesa, pekač porinemo v segreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo zvišamo na 220 stopinj in pečemo 5-10 minut, da se panceta hrustljavo zapeče in sredica mesa doseže 72 stopinj.
- Ponudimo s kuhanimi njoki iz trgovinskega zamrzovalnika in solato iz naribanega korenja.
Nasvet: Meso ovijte s panceto tako, da je kos čim bolj enakomerno debel; po potrebi spodvihajte konce.
Opomba: Ne skrbite - meso bo dovolj slano zaradi slanih dodatkov v nadevu in ovoju.
Naredimo vnaprej: Meso lahko nadevate in ovijete že dan prej in shranite v hladilniku do naslednjega dne, ko ga le še spečete. Prav tako lahko spečete dvojno količino jedi, kakor sem naredila za fotografijo. Kar bo ostalo, naslednji dan pogrejte in ponudite v rižoti skupaj z omako, ki se ujame v pekaču. Ali hladno narežite in dodajte v solato, brez težav uporabite tudi v sendviču za malico ...
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.